بیمه تکمیلی چیست؟

یكی از مهم‌ترین و پرکاربردترین انواع‌ پوشش‌های بیمه‌‌ای، بیمه‌ تکمیلی درمان است‌. باتوجه‌ به‌ اینكه‌ انسان همواره‌ در معرض‌ خطر انواع‌ مختلف‌ بیماری‌ها بوده‌ و هست‌، به ناچار برای معالجه‌ بیماری و بهبودی، متقبل‌ هزینه‌‌های سنگین‌ پزشكی، دارو، عمل‌ها‌ی جراحی و مخارج‌ بیمارستان‌ می‌شود. به‌ منظور كمك‌ به‌ مردم‌ در پرداخت چنین‌ هزینه‌هایی، شركت‌های بیمه‌ طرح‌های مختلف بیمه‌های درمانی را ارائه‌ می‌نمایند. این‌ نوع‌ بیمه‌ در كشور ایران‌ به‌ صورت‌ گروهی، خانوادگی و انفرادی عرضه‌ می‌گردد.

بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده چیست؟

این خواسته مطلوب هر فردی می باشد که بیمه درمان تکمیلی را هم برای خود و هم برای خانواده‌اش تهیه کند. مخصوصا افرادی که عضو سازمان و یا گروه و صنف خاصی نیستند و نمی‌توانند بیمه تکمیلی گروهی داشته باشند، تهیه بیمه تکمیلی خانواده می‌تواند بیمه نامه جامعی باشد. در بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده ، بیمه‌گر متعهد می‌شود که کلیه هزینه‌های درمانی و بیمارستانی بیمه‌گذار شامل هزینه‌های بیمارستانی، عمل‌های جراحی، پاراکلینیکی، جراحی‌های سرپایی، خدمات آزمایشگاهی، هزینه‌های آمبولانس، زایمان، ویزیت، دارو و دندانپزشکی را براساس شرایط بیمه‌نامه تکمیلی درمان انفرادی و فرانشیز توافق شده پرداخت نماید. همانطور که از نام این بیمه پیداست، این بیمه نامه برای افرادی مناسب است که می‌خواهند بیمه‌ای را به‌صورت انفرادی یا خانوادگی برای خودشان تهیه کنند. این نکته را در نظر بگیرید که بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده از جمله بیمه نامه‌هایی است که به‌صورت محدود و توسط برخی از شرکت‌های بیمه از قبیل آتیه سازان حافظ، ارائه می‌شود.

بیمه تکمیلی گروهی چیست؟

این بیمه نامه توسط کارفرما و یا شرکت و سازمان برای کارکنان و افرادی که در آنجا مشغول به کار هستند خریداری می‌شود که کارکنانشان بتوانند به همراه افراد تحت تکفل خود از پوشش‌های این بیمه نامه استفاده کنند. معمولا بیمه نامه‌های تکمیلی گروهی با توجه به تعداد بالای نفراتی که دارند می‌توانند مزایای قابل‌توجهی نسبت به سایر انواع بیمه‌های تکمیلی داشته باشند.

بيمه تكميلی انفرادی/خانواده چه تفاوتي با بيمه تكميلی گروهی دارد؟

تفاوت اصلی بیمه تکمیلی انفرادی این است که بيمه تكميلی انفرادی برای يك فرد يا خانواده مي‌باشد اما در بيمه تكميلی گروهی برای يك شركت، سازمان و یا گروهی كه برای فعاليتي غير از بيمه درمان دور هم جمع شده باشند صادر می‌شود و تعداد افراد بايد به 50 نفر برسد. همین یک تفاوت مهم همه چیز را روشن می‌کند. در واقع بیمه تکمیلی انفرادی تمام مزایای بیمه تکمیلی گروهی را دارد و ایراد بزرگ آن یعنی وابستگی به یک شرکت را ندارد. جالب است بدانید که با داشتن بیمه درمان تکمیلی انفرادی و در صورت مراجعه به بیمارستان، بیمارستان مکلف می شود که طبق تعرفه های بیمارستانی هزینه را حساب نماید و این اولین برد ما در داشتن بیمه تکمیلی درمان می‌باشد.

بيمه تكميلی انفرادی/خانواده چه پوشش‌هايي را شامل می‌شود؟

پوشش‌های بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده بر اساس انتخاب طرح مورد نظر توسط مشتری ممکن است شامل همه و یا تعدادی از پوشش‌های زیر باشد:

  • هزينه‌هاي بستري بيمارستاني جراحی ، شیمی درمانی، رادیوتراپی، آنژیوگرافی قلب و ...
  • عمل‌های جراحی مهم شامل جراحی‌های تخصصی مربوط به سرطان، قلب، مغز و اعصاب مرکزی و نخاع
  • پاراكلينيكي یک
  • پاراكلينيكي گروه دوم
  • جراحی های مجاز سرپایی : شامل شکستگی و دررفتگی، گچگیری، ختنه، بخیه، کرایوتراپی، اکسیزیونلیپوم، تخلیه کیست، لیزردرمانی و بیوبسی
  • جراحي‌هاي مجاز سرپايي
  • خدمات آزمايشگاهي شامل آزمایش‌های تشخیص پزشکی، پاتولوژی ، آسیب‌شناسی و ژنتیک پزشکی، انواع رادیوگرافی، نوار قلب، فیزیوتراپی
  • جبران هزينه‌هاي آمبولانس شهری و بين شهری
  • جبران هزینه‌های زایمان، اعم از طبیعی و سزارین
  • نازايي و ناباروری
  • جبران هزینه رفع عیوب انکساری چشم
  • ويزيت و دارو
  • دندانپزشكي

مزایای بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده

  • عدم تعلق مالیات به بیمه تکمیلی
  • معرفی پزشک، بیمارستان و مراکز تشخیصی
  • استفاده از طرح‌های متناسب با نیاز بیمه‌ای و توانمندی مالی هر فرد
  • پرداخت هزینه‌های بستری در بیمارستان
  • پرداخت هزینه عمل‌های جراحی خاص
  • پرداخت هزینه‌های تشخیصی، پاراکلینیکی و هزینه‌های جراحی‌های سرپایی
  • جبران هزینه‌های زایمان
  • پرداخت هزینه‌های دندان‌پزشکی
  • پرداخت هزینه درمان عیوب انکساری چشم
  • و...

چرا باید بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده داشته باشیم؟

از آنجایی اهمیت پیدا می کند که اولا حدود ۵۰ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در محل کار خود بنابر مسائل قانونی و یا عرفی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نمی‌گیرند، دوما با توجه به افزایش هزینه‌های درمانی و لزوم تامین آن و توجه به حفظ سلامتی، داشتن بیمه درمان انفرادی که هر شخص بتواند بسته به شرایط مالی خود خریداری کند یک ضروریت بوده و به یک دغدغه تبدیل می شود، از این سو شاهد گسترش فعالیت مراکز درمانی در عرصه های گوناگون، همچنین ارائه خدمات بیمه درمان انفرادی از سوی شرکت‌های بیمه می‌باشیم.

مدارك مورد نياز برای خريد بيمه درمان انفرادی/خانواده

برای خرید بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده مدارک زیر برای هر بیمه شده می بایست ارائه گردد:

  • کارت ملی
  • شناسنامه
  • دفترچه بیمه (در صورت داشتن بیمه پایه)

تاثیر بیمه پایه در خرید بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده

برای ارائه پوشش بیمه درمان تکمیلی معمولا نیاز به بیمه گر پایه (بیمه تامین اجتماعی ، بیمه سلامت ،و ...) وجود دارد اما برخی از شرکت‌های بیمه این الزام را برداشته‌اند.البته نداشتن بیمه پایه باعث افزایش مبلغ بیمه نامه می گردد.

بهترین بیمه تکمیلی انفرادی/خانواده متعلق به کدام شرکت است؟

همیشه این موضوع مطرح است که کدام شرکت بهترین خدمات را ارائه می‌نماید و این امر در خصوص بیمه درمان تکمیلی بیشترین مصداق را دارد. چرا که هزینه‌های خسارات بیمه درمان پرتکرارتر و نحوه پاسخگویی و خسارت دهی شرکت بیمه به طبع اهمیت بیشتری خواهد داشت. آنچه که مشخص است به صرف ارزان‌تر بودن یک شرکت نباید اقدام به خرید بیمه تکمیلی انفرادی کرد چراکه در زمان خسارت پاسخگویی و پرداخت خسارت از سوی شرکت بیمه بسیار تعیین کننده می‌شود. منطقا شرکتی پیشنهاد می‌شود که علاوه بر قیمت، پوشش‌های کامل‌‌تری در بیمه درمان ارائه می‌نماید و در طی سال‌های کار خود در بین بیمه گذاران از سطح رضایت نسبی برخوردار باشد. با توجه به اینکه مهمترین خسارت و بزرگترین خسارت‌ها در بیمه درمان مربوط به خسارات بیمارستانی می‌باشد داشتن پوشش بالای خسارت بیمارستانی می‌تواند بسیار مهم باشد و مهم تر اینکه شرکت بیمه با بیمارستان‌های بیشتری طرف قرارداد باشد

بیمه تکمیلی انفرادی یا بیمه تکمیلی خانواده برای چه گروه افرادی مناسب است؟

بیمه درمان تکمیلی انفرادی، بهترین پوشش‌ها و خدمات را برای گروه‌های ذیل در نظر گرفته است:

  1. مشاغل آزاد
  2. زنان خانه‌دار
  3. شرکتی یا کارگاه‌های کمتر از ۵۰ نفر
  4. رانندگان تاکسی
  5. حوزه علمیه
  6. خانواده‌ها
  7. ورزشکاران
  8. هنرمندان
  9. مهندسین
  10. هتل‌داران و رستوران‌دارها
  11. وکلا رسمی دادگستری
  12. کارمندان شاغلین در شرکت‌های خصوصی

تفاوت بیمه تکمیلی و بیمه پایه چیست؟

تفاوت بیمه تکمیلی و بیمه پایه به آن دلیل اهمیت دارد که بیمه گرهای پایه مانند بیمه تامین اجتماعی، بیمه خدمات درمانی، بیمه سلامت و بیمه نیرو های مسلح در بسیاری از مراکز پوشش کامل نداشته و یا فقط بخشی از هزینه‌های درمانی را تامین می کنند، همچنین با توجه به ماهیت دولتی بودن آن، در بسیاری از مواقع خدمات مورد رضایت بیماری را ارائه نمی‌کند.

بیمه های پایه ، علی‌رغم اینکه تعداد مراکز درمانی بسیاری را در سراسر کشور تحت پوشش قرار می‌دهند اما در هنگام پرداخت خسارت ، بخش کمی از هزینه‌های درمانی (حدود ۳۰ درصد از هزینه‌ها) را با توجه به تعرفه نظام پزشکی پرداخت می‌کند.

بیمه های پایه ، هزینه برخی از موارد از قبیل نازایی، شیمی درمانی و دندانپزشکی را غالبا پرداخت نمی‌کند.

بهترین بیمه تکمیلی کدام است؟ در هنگام انتخاب چه معیار هایی را باید در نظر گرفت؟

  • پوشش هایی که می‌خواهید در بیمه نامه تکمیلی داشته باشید را در طرح‌های مختلف بیمه‌ای مقایسه کرده و بهترین طرح با مناسب‌ترین قیمت انتخاب کنید.
  • سقف پوشش‌هایی که شرکت‌های بیمه در بیمه‌های تکمیلی ارائه می‌کنند نیز از مواردی است که در خرید بیمه تکمیلی باید مدنظر شما باشد تا سقف مناسبی از تعهدات را خریداری کنید.
  • میزان فرانشیز بیمه‌های تکمیلی را در زمان خرید بیمه نامه حتما بررسی کنید و بیمه نامه‌ای را خریداری کنید که میزان فرانشیز کمتری داشته باشد.
  • خرید بیمه تکمیلی از شرکت‌هایی که به‌صورت آنلاین معرفی نامه برای شما صادر می‌کنند و طرف قرارداد با تعداد مراکز درمانی بالاتری هستند نیز می‌تواند از گزینه‌های مناسب در خرید بهترین بیمه تکمیلی باشد.
آگاه باشید